Hvad giver man manden, der har alt?

Aldrig gå ned på udstyr. Pris og kvalitet hænger sammen. Og hvad giver man egentlig manden, der har alt – eller selv går ud og køber det?! De tanker er der sikkert mange flere ud over mig selv, der kender til. Ingen tvivl om, jeg er perfektionist til fingerspidserne, og oveni en forfængelig triatlet. Det kan være en farlig kombi, skal jeg hilse og sige.
Siden jeg startede med at deltage i løb- og triatlonstævner i 2011, hvor vi vendte hjem til Danmark fra Schweiz, og jeg søgte andet end mit arbejde at realisere ambitioner igennem, er der blevet hængt mere end et par medaljer om min hals. Nogle mere betydningsfulde end andre. Men én slår dem alle. Der findes ingen magen til – det er MIN unikke medalje. Der er ingen målstreg, der matcher den følelse, det gav første gang, jeg så det smykke, Tanja så fint har skabt i samarbejde med guldsmed Kim Vedebech.
image3
Vi mødte første gang Kim, da vi efter at have kendt hinanden i små to måneder, var 14 dage i Egypten sammen med min familie og fejre min mors 50 år fødselsdag. Da vi sent på natten kom hjem fra Hamburg lufthavn til mine forældres hjem og sad og bladrede lidt i nogle aviser, faldt jeg over et bryllupstillæg til en avis, hvor nogle af Kims flotte kreationer var vist. Der så vi vores vielsesringe for første gang! Mange har nok tænkt, at der altid er fart over feltet i mit og Tanjas forhold. Jeg tror endda, Tanjas far har omtalt, Tanjas liv som et lyntog, hvor man kan risikere at stå tilbage på stationen, hvis ikke man når at komme med. Der er ikke langt fra tanke til handling, og det giver os nogle fantastiske oplevelser. Nu og da får vi måske ikke tænkt alt helt til ende, men vi har endnu ikke gjort noget, vi har fortrudt – vi har blot lært noget af det. Vi vidste ret hurtigt, det skulle være os to for altid, og når vi ser noget, så ved vi som regel også instinktivt, hvad den anden part tænker, og så er det bare at gå videre ud af den vej.
Der skulle dog lige gå ca. 9 måneder før, det blev aktuelt med at kontakte Kim og få aftalt at se nærmere på vielsesringene, og få lavet lige dem, som vi var helt vilde med – og som vi altså havde set nærmest magen til i et blad 9 måneder tidligere og kun 2 måneder efter, vi mødte hinanden! Ingen grund til at undersøge mulighederne yderligere, når vi allerede vidste, hvad vi gerne ville have. Nå ja, og i den 9 måneders periode, havde Tanja sagt sit job op i Danske Bank i Farum, lejet sin lejlighed i Ballerup ud, flyttet ned til mig i Schweiz og blevet gravid med Naja. Jeg friede til hende på en strand på Koh Samui, hvorefter vi sendte en rispapirlampe afsted mod himlen, og så kunne vi tage til Kolding og mødes med Kim, der kunne råde og vejlede os om de ringe, der ville symbolisere vores kærlighed.
Kim har siden da været fast leverandør af smykker til flere i familien. “if it aint broken, then why try and fix it”, tænker vi. Som i mange andre ting i livet, drejer sådan noget sig om relationer, tillid og god service. Det har Kim leveret og han har forstået at skabe personlige smykker på baggrund af vores historier og værdier. Her kommer min aller vigtigste “medalje” ind i billedet. Facebook mindede mig fornylig om, at det nu er 3 år siden, jeg fik dette smykke. Jeg var straks solgt. Jeg var imponeret. Jeg er en passioneret triatlet, der elsker carbon og alt, der udstråler “bling”. Men fremfor alt er jeg en blød familiefar, hvis hjerte smelter ved tanken om, vores to små unger, hepper “kom så far, kom så far”, når de er ude at se mig gennemføre et af de talrige triatlonstævner, jeg signer up til og slæber dem med til. Jeg tror på børn spejler sig i deres forældre, og vi er deres første forbilleder. Derfor er bevægelse også en helt naturlig del af deres liv. De vil hellere cykle til skole og børnehave end blive kørt og de løber om kap og tegner en start- og målstreg på vejen.
Når jeg har mine lange træningspas eller deltager i stævner, så giver min halskæde mig på en måde ekstra styrke og tro på, det kan lade sig gøre, det jeg har gang i. Jeg har dem, jeg elsker helt tæt på lige meget, hvor jeg er.
image1
Jeg har snart fødselsdag, og derfor bliver jeg spurgt om ønsker – men hvad giver man manden, der har alt? Jeg har allerede én gang fået mit livs gave. Faktisk op til flere gange. Min skønne hustru. Vores to skønne unger. En tredje lige om lidt. Et smykke, der på samme tid symboliserer kærlighed og passion for min og Tanjas fælles sport triatlon. Jeg er faktisk ret glad for livet, de der er en del af det og de begivenheder, der skaber det.
img_2442.jpg